Musik

Sådan får dit band råd til et øvelokale og nyt udstyr

Det kan godt koste penge at have et band. Der skal være et sted at øve, der skal være instrumenter og udstyr, og der bruges penge på at indspille numre i et studie.

Derfor kan det være en god idé at have fokus på netop dette, når du går i gang med at drive et mere seriøst band. Der skal gerne være nogle penge til alle disse udgifter.

Vær fælles om at lægge penge i en pulje

En mulighed kan blandt andet være at lægge nogle penge i en fælles pulje hver måned. Hvis alle i bandet har mulighed for det, kan det være en rigtig god idé, hvis i bliver enige om et beløb, der kan lægges i en fælles kasse en gang om måneden.

Så smider alle medlemmer det samme i kassen, og I kan alle være med til at bestemme, hvad pengene skal bruges til. Det kræver dog, at alle har mulighed for at smide samme beløb i, så det fungerer på en fair og lige måde for alle.

Lån penge til jeres band

Der er også mulighed for at låne penge til jeres band. Lån penge til indskud til et øvelokale, hvis det er nødvendigt, da det godt kan være en halvdyr udgift, alt afhængig hvor I vælger at finde et øvelokale. Nogle steder kan der være krav om et indskud af en art.

Det kan også være, at der er brug for penge til at få trykt noget merchandise, købe nye højtalere, nye mikrofoner eller hvad det nu kan være, der mangler i bandet. Online kan i nemt finde et lån til jeres band, og der er ingen, der blander sig i, hvad I vælger at bruge pengene på.

Penge gør tingene nemmere for et band

Der er ingen tvivl om, at penge er med til at gøre det klart nemmere for et nyt band at komme frem og få mere omtale. Det gør det nemmere at lave markedsføring, at få det rette øvelokale og at kunne indspille i et godt studie.

Dermed ikke sagt at det ikke kan lade sig gøre at drive et band frem uden midler, men du må heller ikke underkende muligheden der ligger i at kunne promovere bandet med en god sum penge. Og de penge kan du altså vælge at komme let til med et lån.

Kan jeres band tjene penge?

Hvis I ikke er interesseret i at låne penge, kan det også være en god idé at komme i gang med at tjene penge som band, hvis det kan lade sig gøre. Det kan eks. være ved at smide jeres musik på musikstreaming, at spille live og tage penge for billetter, at blive booket ud til fester eller hvad det nu kan være.

Bands kan tjene penge på mange forskellige måder, og det er bestemt ikke forbudt at tænke lidt ud af boksen. Her er der virkelig også plads til at være kreativ og opfinde jeres egne måder at tjene penge på.

Sådan får dit band råd til et øvelokale og nyt udstyr
Sådan får dit band råd til et øvelokale og nyt udstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.