Musik

5 gode råd når du hyrer musikere til din fest

Vil du gerne hyre musikere til din fest, er der her en håndfuld gode råd til lige netop det. Skal du selv være gæst til en fest, og mangler du idéer til gaver til festen, kan du overveje at give Rosendahl Grand Cru i gave.

1 – Bestil i god tid

Først og fremmest kan det være en god idé at bestille musikken i god tid, så du er sikker på, at der ikke er andre, der kommer foran i køen.

Kender du allerede datoen for arrangementet i god tid, er det bare med at få booket musikken, så der ikke er en anden fest, der er hurtigere ude.

2 – Få aftalen på skrift

Når du bestiller et band eller en musiker til din fest, er det en rigtig god idé at få det hele aftalt på skrift, eks. ved at kommunikere over e-mail.

På den måde er der på intet tidspunkt tvivl om, hvad der er blevet aftalt, hvornår bandet skal være der, hvor lang tid musikerne skal spille, hvad prisen er osv. Det hele er aftalt og står sort på hvidt, hvis der skulle komme uenigheder undervejs i forløbet.

3 – Find ud af hvad musikerne skal bruge

Det er også en rigtig god idé at få en konkret beskrivelse af, hvad musikerne skal bruge. Skal de bruge strøm? I så fald, hvor mange strømstik skal der være?

Alle disse detaljer er gode at have styr på, så der ikke lige pludselig er en basforstærker, der ikke kan få strøm, fordi der simpelthen ikke er taget hensyn til det. Det er dog musikernes job at informere dig om, hvad de har brug for, når de skal spille.

4 – Hvor meget plads skal der være?

Det er også meget vigtigt, at du får snakket med musikerne om, hvor meget plads de har brug for. Det nytter jo ikke noget, hvis de kommer anstigende med trommer, forstærkere og højtalere, og der så kun lige er sat et lille hjørne af til dem.

Nogle har bare brug for en stol, et mikrofonstativ og et par højtalere, hvis der eks. bare er tale om en enkelt musiker og en guitar, mens et helt band kan have brug for meget mere plads til alt deres udstyr, når de skal spille op til dans i den store sal.

5 – Sørg for at nogen tager imod musikerne

Her til sidst vil vi også gerne minde dig om, at der selvfølgelig skal være nogen til at tage imod, når musikerne kommer og skal stille deres udstyr op. Dette sker som regel et par timer før, de skal optræde, og det er ikke alle værter, der er lige gode til at huske på dette, da der ofte er travlt med så meget andet i forbindelse med en fest.

Så få en til at stå der, når musikerne kommer og vil stille deres grej op. Det kan være en fra familien eller en ven, eller det kan være vedkommende, der står i køkkenet på dagen, hvis du har en til at hjælpe dig med det.

5 gode råd når du hyrer musikere til din fest
5 gode råd når du hyrer musikere til din fest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.